Znalazłem pomocne źródło informacji, które pozwala zidentyfikować, które produkty podlegają taryfom celnym przy imporcie z USA: Znajdź taryfę celną dla swojego produktu | Canada Tariff Finder. Przepraszam, jeśli to już zostało udostępnione!
Poniżej znajdują się niektóre z bardziej popularnych produktów, które, jak zakładam, będą interesujące dla wielu osób. Dotyczy to konkretnie towarów importowanych z USA do Kanady. Należy pamiętać, że informacje te mogą ulec zmianie w dowolnym momencie. Możliwe jest również, że coś źle zinterpretowałem w moich badaniach, więc proszę, nie polegajcie wyłącznie na tej liście - upewnijcie się, że przeprowadzicie własne wyszukiwanie i weryfikację.
Gitary z USA do Kanady
9202.90.90.10 - Gitary
Obecnie brak dopłaty z USA
Wzmacniacze z USA do Kanady
8518.50.00.00 - Zestawy elektrycznych wzmacniaczy dźwięku
25% dopłaty z USA
Futerały na gitary z USA do Kanady (bagaż)
4202.19.00.00 - Bagaż
25% dopłaty z USA
Efekty gitarowe
Nie można znaleźć. Wydaje się, że nie ma żadnych dodatkowych taryf
Poniżej znajdują się niektóre z bardziej popularnych produktów, które, jak zakładam, będą interesujące dla wielu osób. Dotyczy to konkretnie towarów importowanych z USA do Kanady. Należy pamiętać, że informacje te mogą ulec zmianie w dowolnym momencie. Możliwe jest również, że coś źle zinterpretowałem w moich badaniach, więc proszę, nie polegajcie wyłącznie na tej liście - upewnijcie się, że przeprowadzicie własne wyszukiwanie i weryfikację.
Gitary z USA do Kanady
9202.90.90.10 - Gitary
Obecnie brak dopłaty z USA
Wzmacniacze z USA do Kanady
8518.50.00.00 - Zestawy elektrycznych wzmacniaczy dźwięku
25% dopłaty z USA
Futerały na gitary z USA do Kanady (bagaż)
4202.19.00.00 - Bagaż
25% dopłaty z USA
Efekty gitarowe
Nie można znaleźć. Wydaje się, że nie ma żadnych dodatkowych taryf