The Canadian Guitar Forum banner

PRS Chloe

2.3K views 40 replies 24 participants last post by  dmatthews  
#1 ·
Dla tych z Was, którzy to przegapili, PRS wydało nowy model limitowanej edycji, który znacznie odbiega od innych modeli sygnowanych. Nie jestem fanem artysty ani jego zespołu, ale cieszę się, że PRS wciąż promuje nowe projekty. Oto link do oficjalnego marketingu: https://prsguitars.com/electrics/model/chleo_limited_edition_2025

#3 ·
PRS jest obecnie najlepszy w branży, moim zdaniem. Ich niszą w latach 90. były gatunki o większym wzmocnieniu, ale teraz, dzięki Silver Sky i 594, zdobywają również rynek brzmień vintage/klasycznych.

Obawiam się, że zaczną się zbyt szybko rozwijać i jakość spadnie, ale dopóki Paul będzie w pobliżu, myślę, że będą nadal zdobywać zasłużony udział w rynku.
Z dużych marek zdecydowanie zgadzam się, że zdolność PRS do działania jest niezrównana. Oczywiście są mali producenci, którzy są w stanie utrzymać wysoki poziom jakości, ale skalowanie do większej objętości nie jest błahym wyczynem.

Nie zgadzam się ze wszystkimi ich opiniami, zwłaszcza ze sposobem, w jaki Paul czasami je wyraża, ale muszę szanować jego nieustającą pasję.

#12 ·
Naprawdę doceniam wiele pomysłów, które w to włożono, a specyfikacje są moim zdaniem bardzo sympatyczne. Ale człowieku, prawie 10 000 dolarów w L&M... Nie żebym nigdy nie wydał tyle lub więcej na gitarę, ale nie sądzę, żebym kupił tę w tej cenie. Tylko ja.

#13 ·
Dla tych z was, którzy to przegapili, PRS wypuściło nowy model limitowanej edycji, który znacznie odbiega od innych modeli sygnowanych. Nie jestem fanem artysty ani jego zespołu, ale cieszę się, że PRS wciąż promuje nowe projekty. Oto link do oficjalnego marketingu: https://prsguitars.com/electrics/model/chleo_limited_edition_2025

Image

Image
To był świetny, pouczający film. Niektóre bardzo zaawansowane technologie i cechy konstrukcyjne ze stabilizatorami tremolo, rzeźbami i opcjami przełączania. Ta konstrukcja gniazda jack jest bardzo rozsądna i chciałbym zobaczyć, jak inne PRS zastosują ją w niektórych swoich innych modelach, a inni producenci włączą coś podobnego do swoich projektów.

Gitara nie pasowałaby do mojego stylu gry, ale chciałbym ją wypróbować. Ogólnie bardzo fajnie. Zastanawiam się, czy PRS zaoferuje w przyszłości model SE.

#14 ·
Ciekawe specyfikacje. Uważam, że byłoby to niegrywalne. Jeśli lubisz niezwykle szeroki gryf, to jest to twój zwierzak. Jedna rzecz, która zawsze mnie wkurza w tych shredderach, to ten głupi środkowy single coil, który nie pasuje do reszty gitary. Wygląda jak jakaś modyfikacja z rynku wtórnego. Wygląda lepiej w kolorze węgielno-fioletowym.

#16 ·
Ciekawe specyfikacje. Uważałbym to za niegrywalne. Jeśli lubisz niezwykle szeroki gryf, to jest twój zwierzak.
Jedna rzecz, która zawsze mnie wkurza w tych shredderach, to ten głupi środkowy single coil, który nie pasuje do reszty gitary. Wygląda jak jakaś modyfikacja z rynku wtórnego.

lepiej wygląda w kolorze węgielno-fioletowym.
To dodatkowa 16 cala (choć zastanawiam się, dlaczego po prostu nie powiedzieli 1 3/4 cala), więc nie jest za szeroki.

Zgadzam się z węgielno-fioletowym i zgadzam się z single coilem, chociaż zastanawiam się, czy gdyby był identyczny jak inne przetworniki, to nie byłoby trochę za dużo.

Image

#15 ·
To nie moja bajka, ale wyraźnie zostało to stworzone, by być czyjąś bardzo specyficzną filiżanką. Zastanawiam się, czy to rodzaj zaproszenia dla innych „nazwanych” graczy, aby zgłaszali się ze swoimi własnymi specjalnymi zamówieniami.

#17 ·
Kilka przemyślanych funkcji. Myślę, że przełącznik omijający pokrętło tonów ma dużo sensu, zwłaszcza w przypadku wszystkich elementów Fluence typu push-pull.

Myślę, że szyjka może być dla mnie trochę cienka, ale ogólnie rzecz biorąc, uważam, że gra na tej gitarze byłaby przyjemna.

#18 ·
W ogóle nie uważam tego za niezwykłe. Zasadniczo jest to PRS kopiujący/dodający trochę Ibaneza S z dodatkiem smaku Jem. Nakrętka ma standardową wersję Ibanez 43 mm, również nic niezwykłego. To na pewno niestandardowy model, ale wszystko jest logiczne i ma sens. Założę się, że jest bardzo grywalny i ma świetną konfigurację i opcje przetworników. OK, nienawidzę złota, satynowego wykończenia i obu kolorów, ale to drobiazg i znowu osobiste preferencje.

#26 ·
Dwóch najlepszych gitarzystów jazzowych - także George Benson, Charlie Christian, Django itp. Może musisz wrócić i posłuchać prawdziwych muzyków - bez pedałów, bez błysku, prawdziwa treść melodyczna: tylko gitara do wzmacniacza. A nawet niektórzy starzy bluesmani / kobiety - Muddy, BB, Etta, Buddy, Robert Johnson, Willie Dixon i in.

#31 ·
To jest brzydkie. I kim jest Herman Li, żeby uzasadniać gitarę za 6,8 tys. dolarów? Może hołd dla Joe Passa lub Wesa, ale nie dla kolejnego shreddera.
Nie żeby mi się Dragonforce podobało, ale przynajmniej ich znam i mogę się odnieść do tego, co PRS próbował osiągnąć. Ale kim są wszyscy ci ludzie, których wymieniłeś? GenX'er się zastanawia, gra od 35 lat…
Widzisz @ForaFrank? W ten sposób buduje się zaangażowanie.