The Canadian Guitar Forum banner

Marantz Stereo 70s (zamiennik dla zamówionego przeze mnie NR1200) - Brzmi fantastycznie z winylem

1 reading
3.3K views 2 replies 2 participants last post by  1SweetRide  
#1 ·
Zamówiłem NR1200 około dwa miesiące temu, ale dealer nie mógł dostać towaru. Potem został wydany Stereo 70s i to wyjaśniło opóźnienie. Ale mój lokalny dealer Marantza wciąż nie mógł dostać żadnego towaru.

Zamówione wczoraj od Gibby's i otrzymałem urządzenie dzisiaj. Brzmi całkiem nieźle. Muszę go uruchomić przy wyższym ustawieniu głośności niż mój poprzedni, mocniejszy zestaw stereo (95W vs 70W). Na przykład, poziom 15% był dobrym poziomem dla radia internetowego, a 35% dobrym poziomem dla phono. Teraz muszę być na 35% dla radia internetowego i około 55% dla winylu.

Spadek głośności jest oczekiwany przy przechodzeniu z phono na, powiedzmy, radio internetowe. Czy wprowadziłbym obcinanie, gdybym włączył przedwzmacniacz gramofonu oprócz używania wejścia przedwzmacniacza phono odbiornika?

#2 · (Edited)
Nie można podłączyć przedwzmacniacza gramofonowego do innego przedwzmacniacza gramofonowego. Przedwzmacniacz gramofonowy powinien być podłączony do wejścia liniowego w twoim wzmacniaczu. Jeśli podłączysz zewnętrzny przedwzmacniacz lub użyjesz wbudowanego przedwzmacniacza gramofonu, gdy jest on podłączony do wejścia phono wzmacniacza, doświadczysz dużych zniekształceń. Dzieje się tak, ponieważ jest on teraz nadmiernie wzmacniany.
Różnica w głośności jest normalna. W moim systemie hi-fi muszę regulować głośność w zależności od źródła, którego używam, czy to gramofon, odtwarzacz CD czy mój streamer.

#3 ·
Nie można podłączyć przedwzmacniacza gramofonowego do innego przedwzmacniacza gramofonowego. Przedwzmacniacz gramofonowy powinien być podłączony do wejścia liniowego w twoim wzmacniaczu. Jeśli podłączysz zewnętrzny przedwzmacniacz lub użyjesz wbudowanego przedwzmacniacza gramofonowego, gdy jest on podłączony do wejścia phono wzmacniacza, doświadczysz dużych zniekształceń. Dzieje się tak, ponieważ jest on teraz nadmiernie wzmacniany.
Różnica w głośności jest normalna. W moim systemie hi-fi muszę regulować głośność w zależności od źródła, którego używam, czy to gramofon, odtwarzacz CD czy mój streamer.
Po prostu zostawię go podłączonego do przedwzmacniacza phono wzmacniacza.