The Canadian Guitar Forum banner

Czy ktoś kiedyś kupował od Redone Music??

42K views 62 replies 38 participants last post by  Northern-Gazelle  
#1 ·
Mają mnie na celowniku. Szukam informacji, czy któryś z was kupował u nich online i czy są legitni i łatwi we współpracy.

#5 ·
Szybkie wyszukiwanie znalazło te dwa wątki:

Podsumowanie: Prawdopodobnie w porządku, jeśli Twój przedmiot jest faktycznie w magazynie - ale strona internetowa (i być może personel) często nie są dokładne.

#6 ·
Więc nie dobre recenzje...

Mimo wszystko jestem bardzo kuszony.

#7 ·
Założyłem jeden z tych wątków powyżej (o kablach). Ci SKURWIELE zrobili mi to znowu w zeszłe święta. Obiecali mi, że mają w magazynie zestaw E-Drum. Zadzwoniłem i zapytałem ich ponownie, opowiadając im o ostatnim razie, kiedy mnie oszukali. Przeprosili i zapewnili mnie, że perkusja jest w magazynie. Kupiłem je i uśmiechnąłem się, wiedząc, że moje dzieci dostaną szału w wigilię. Potem tydzień później dostaję telefon... Prawie nie miałem dużego prezentu dla moich dzieci w wigilię z powodu tych żartownisiów; Musiałem dwa tygodnie przed świętami zrobić szaloną szarpaninę, próbując znaleźć zestaw, który mógłby zostać wysłany na czas. Nie ufaj statusowi „w magazynie” na ich stronie internetowej. Właściwie w ogóle nie ufaj.

#9 ·
Tak, to samo. Zamówiłem od nich stojak w grudniu (jedyne miejsce w Kanadzie, gdzie mogłem go znaleźć) - na stronie internetowej było napisane, że jest w magazynie, wysłali e-mail około miesiąc później, kiedy o to zapytałem i powiedzieli, że jest w zamówieniu oczekującym... Czekałem jeszcze kilka tygodni, a potem anulowałem.

#10 · (Edited)
Zamówiłem od nich kilka rzeczy. Ale ostatnim razem zadzwonili do mnie, żeby powiedzieć, że nie ma go w magazynie, ale przyjdzie w przyszłym tygodniu. Chyba musiałem czekać co najmniej 2 tygodnie, zanim dostałem wiadomość, że zostało wysłane. Jedynym powodem, dla którego to od nich dostałem, jest to, że nie mogę tego nigdzie znaleźć. Więc tak, uniknę ich, jeśli będę mógł.

#12 ·
Szkoda z powodu negatywnych doświadczeń. Jest wystarczająco blisko mnie, żebym mógł odebrać rzeczy, a oni są dobrze zaopatrzeni. To miejsce, do którego zdecydowanie warto zadzwonić, ponieważ reklamowany asortyment i rzeczywisty asortyment czasami wydają się nadrabiać zaległości. Lubię ich, ponieważ lokalny L&M, mimo że jest zupełnie nowy i ogromny, ma kierownika, który nie ma smykałki do interesów. Bardzo się starałem robić zakupy hurtowe dla mojego warsztatu naprawczego, a koleś za każdym razem upuszcza piłkę.

#13 · (Edited)
Ceny wyglądają dobrze, ale ich status "w magazynie" jest po prostu zwodniczy. Po otrzymaniu zamówienia kontaktują się z Tobą, aby sprawdzić, czy chcesz zastąpić swój przedmiot czymś innym. Takie taktyki biznesowe są śmieszne. A tutaj, w Montrealu, przejęli Kijiji. Nie reklamują się za pomocą konkretnych ustawień biznesowych i nadużywają systemu tagów, na który pozwala Kijiji. Zgłaszałem ich wiele razy, ale Kijiji musi lubić mieć ich jako klientów, ponieważ nic się nie zmienia.

#15 ·
i tutaj w Montrealu przejęli Kijiji. Nie reklamują się za pomocą konkretnych ustawień biznesowych i nadużywają systemu tagów, który Kijiji pozwala.
Sprawdź Toronto Kijiji, oni też są wszędzie. I tak, są jednymi z najgorszych nadużywających systemu tagów. Czy takie dupki jak oni myślą, że kiedy szukasz wzmacniacza i jakaś losowa gitara pojawia się w twoim wyszukiwaniu, zmienisz zdanie, zdecydujesz, że nie potrzebujesz wzmacniacza i kupisz gitarę?

#27 · (Edited)
Moje doświadczenie jest następujące:
  • Mieli coś, czego chciałem, w magazynie i w dobrej cenie (z bezpłatną wysyłką).
  • Skontaktowałem się z nimi, aby potwierdzić, że rzeczywiście jest w magazynie i powiedziano mi: "Tak".
  • Złożyłem zamówienie online i otrzymałem potwierdzenie wysyłki w ciągu 4 dni roboczych.
  • Produkty dotarły w dobrym stanie.
  • Zadowalający wynik.
Nie mogę obiecać, że tak będzie w przypadku wszystkich, ale u mnie nie wydarzyło się nic nadzwyczajnego. Chyba miałem szczęście.

#28 · (Edited)
Właśnie znalazłem ten wątek i robi się nerwowo. Właśnie złożyłem zamówienie na Radial Power -2 i wydawało się trochę niejasne, czy przedmiot był 'w magazynie', wyglądało na to, że tak, a kiedy złożyłem zamówienie, nic nie mówiło o tym, że jest 'niedostępny'. Zwróćcie uwagę, że złożyłem zamówienie tuż przed świętami Bożego Narodzenia, więc spodziewałem się kilku dni roboczych, aby zobaczyć zmiany statusu. Trzymam kciuki. Na przedmiocie jest napisane 'zazwyczaj 7-14 dni roboczych'.

#32 · (Edited)
Wracając do mojego pierwotnego problemu z RedOne i ich spamowaniem reklamami na kijiji... Szukam japońskiego elektryka Westone z lat 80. Wpisuję nazwę w kategorię „Gitary” w OTTAWA kijiji i otrzymuję 11 wyników. WSZYSTKIE 11 pochodzą z Montrealu i WSZYSTKIE 11 pochodzą od RedOne Music. ŻADEN z nich nie dotyczy zabytkowej japońskiej gitary ani używanej gitary jakiegokolwiek rodzaju. 11 wyników dotyczy:
  • „Instrumenty i więcej”
  • Mandoliny, gitary Cigar Box i ukulele
  • Ukulele Kala
  • Gitary Reverend
  • Gitary i basy ESP/LTD
  • Gitary Dean - elektryczne i akustyczne
  • Akustyczna gitara elektryczna Segovia
  • Gitary akustyczne o krótkiej skali! Jay Turser i Cort
  • Struny, tunery, paski, stojaki i więcej!
  • Gitara elektryczna i wzmacniacz Dean
  • Elektryczne ukulele Stagg
Zamierzałem opublikować zrzuty ekranu z wynikami, abyście wszyscy mogli również czerpać przyjemność z przewijania ich, ale w przeciwieństwie do RedOne, nie jestem dupkiem. Przy okazji, kilka tygodni temu próbowałem namierzyć pewien przedmiot. Jedynym miejscem, które miało go wymienionego jako „w magazynie”, był RedOne. Nie kupiłem go. Powiem to jeszcze raz... Pierdol się RedOne Music.

#36 ·
Wracałem do mojej pierwotnej niechęci do RedOne i ich spamu w reklamach kijiji...

Szukam japońskiej gitary elektrycznej Westone z lat 80. Wpisuję nazwę w kategorii "Gitary" w OTTAWA kijiji i otrzymuję 11 wyników. WSZYSTKIE 11 pochodzą z Montrealu i WSZYSTKIE 11 pochodzą od RedOne Music. ŻADEN z nich nie dotyczy zabytkowej japońskiej gitary ani używanej gitary jakiegokolwiek rodzaju. 11 wyników dotyczy:

• ">Instrumenty i więcej"
  • Mandoliny, gitary z pudełek po cygarach i ukulele
  • Ukulele Kala
  • Gitary Reverend
  • Gitary i basy ESP/LTD
  • Gitary Dean - elektryczne i akustyczne
  • Akustyczna gitara elektryczna Segovia
  • Gitary akustyczne o krótkiej skali! Jay Turser i Cort
  • Struny, tunery, paski, stojaki i więcej!
  • Gitara elektryczna i wzmacniacz Dean
  • Elektryczne ukulele Stagg

Miałem zamiar opublikować zrzuty ekranu z wynikami, abyście wszyscy mogli również czerpać przyjemność z przewijania ich, ale w przeciwieństwie do RedOne, nie jestem dupkiem.

Przy okazji, był pewien przedmiot, który próbowałem namierzyć kilka tygodni temu. Jedynym miejscem, które miało go wymienionego jako "w magazynie", był RedOne. Nie kupiłem go.

Powiem to jeszcze raz...
Pieprzyć RedOne Music.
Zgadzam się z tobą. Nie obchodzi mnie, czy są jedynym źródłem w kraju czegoś, czego chcę, nigdy, przenigdy nic od nich nie kupię.

#34 ·
@2manyGuitars Z ciekawości, czy zgłosiłeś ich? Ja zgłosiłem ich za nadużywanie systemu tagowania. Właściwie zgłaszałem ich co najmniej kilkanaście razy. Ich dolary reklamowe muszą jednak uszczęśliwiać Kijiji, więc podejrzewam, że zasady ich nie dotyczą i mogą robić, co chcą. Ale im więcej osób ich zgłasza, tym lepiej.
To jest dokładnie odpowiedź, jaką otrzymałem od Kijiji. Mają osobny dział dla „kont komercyjnych”, a przedstawiciel obsługi klienta powiedział, że to do nich musiałbym się poskarżyć, ale że nie miałoby to sensu, ponieważ płacą pieniądze za umieszczanie tam swoich reklam.

#35 ·
…i wysłałem notatkę do RedOne, skarżąc się na to i wyjaśniając, jak to sprawia, że wyszukiwanie na Kijiji jest prawie bezcelowe. Jest o wiele gorzej, jeśli kiedykolwiek spróbujesz szukać w kategorii PA Gear. Pamiętam, kiedy szukałem konkretnej marki głośnika PA i niezależnie od tego, jak doprecyzowałem moje wyszukiwane hasła, otrzymywałem ponad 100 wyników od RedOne dla wszystkiego, od mikserów po statywy mikrofonowe, od klawiatur po kable. Czasami było to ponad 200 wyników z jednym rzeczywistym trafieniem pogrzebanym 4 strony głęboko.

Powiedziałem im, jak źle było i że dopóki to robią, nigdy nie wydam tam ani grosza. Wiedziałem, że będą mieli to w nosie, ale cóż…

#37 ·
Cóż, po złożeniu zamówienia około tydzień temu otrzymałem e-mail z informacją, że mają „znaczne opóźnienia” i spodziewam się zamówienia pod koniec stycznia. Moje pajęcze zmysły podpowiadają mi, żebym wycofał się z tego zamówienia i otrzymał zwrot pieniędzy. To było mylące, kiedy składałem zamówienie, ponieważ wyglądało na to, że jest w ich „magazynie”, a nie kwestią kontaktu z dostawcą.

#38 ·
Cóż, po złożeniu zamówienia około tydzień temu otrzymałem e-mail z informacją, że mają „znaczne opóźnienia” i spodziewają się zamówienia pod koniec stycznia. Moje zmysły Spidey'ego mówią mi, żebym wycofał się z tego zamówienia i otrzymał zwrot pieniędzy. To było mylące, kiedy składałem zamówienie, ponieważ wyglądało na to, że jest w ich „magazynie”, a nie kwestią kontaktu z dostawcą
To wydaje się być dla nich zbyt typowe. Teraz mają Covid jako wymówkę, ale to zachowanie wydaje się poprzedzać Covid.