The Canadian Guitar Forum banner
21 - 40 of 209 Posts
Muszę zdecydować, czy w ciągu najbliższego tygodnia lub dwóch sprzedam kilka gitar i spróbuję B bender. Następnie trzeba będzie zdecydować, kiedy uderzyć, ponieważ prawdopodobnie staną się bardziej elastyczni w negocjacjach, gdy zbliżą się do rzeczywistej daty zamknięcia. Istnieje również ryzyko, że jakiś dupek sprzątnie mi tę gitarę, podczas gdy ja czekam na lepszą cenę. Te problemy pierwszego świata mnie wykończą...lol

I zgaduję, że L&M znalazło nową lokalizację w Markham. Kiedy przedstawiciele obecnej lokalizacji L&M w Markham powiedzieli mi o przeprowadzce do Stouffville, powiedzieli również, że centrala szuka nowej lokalizacji w Markham - myślę, że początkowo myśleli o okolicy Hwy 7 i 404, ale teraz będzie to lokalizacja w Richmond Hill.

Wow, nie miałem tego na karcie bingo. Szczerze mówiąc, jacy renomowani dealerzy poza L&M pozostali w południowo-zachodnim Ontario?
Solo Music jest dobre, ale nie mają ogromnego asortymentu. Jednak są bardzo dobrzy w podstawowych rzeczach, a także w częściach itp. W moim doświadczeniu miło z nimi współpracować i są blisko mojego miejsca pracy. Jestem tam, żeby kupić struny i tym podobne rzeczy.

Czy ktoś jeszcze sprzedaje tutaj futerały Reunion Blues oprócz Cosmo?

Zgadzam się, że pisanie było w pewnym sensie przesądzone ze względu na szalone obniżki cen w zeszłym roku (niektóre obniżki sięgały nawet 50%+) i nagły brak zwrotów, na które ludzie zwracali uwagę na tym forum. Nie spodziewałem się jednak, że skończy się to tak nagle.

Smutny dzień, chodzę tam od lat. Zawsze było fajnie wpaść i kupić kilka rzeczy.

Tak, L&M Bloor to około 15 minut jazdy od miejsca, w którym mieszkam, gdyby nie było korków. Ale jazda tam to taka kupa zatorów drogowych z powodu ścieżek rowerowych, kawiarni w rynsztoku i ćpunów srających na ulicach, że łatwiej jest wjechać na autostradę i pojechać do Cosmo. Myślałem o pójściu dzisiaj do LM Bloor, żeby sprawdzić Bassman Tone Master, ale do diabła z nimi.

Ich obsługa klienta znacznie pogorszyła się w ciągu ostatnich 5 lat. Naprawdę nie wyobrażam sobie, żeby mogło być gorzej... Poza dżentelmenem o imieniu Drake, dział gitar był żartem. Miałem również problemy z działem klawiatur.

Nadal jest mi smutno słysząc, że upadają, ale wcale się nie dziwię.

Tak, moje doświadczenie z nimi było przed covidem i zawsze lubiłem tam chodzić. Ostatnia gitara, którą od nich kupiłem, to Fender Broadcaster w 2020 roku. Podjechałem pod tylne drzwi, jakiś facet wyszedł i włożył gitarę do tyłu mojej ciężarówki i odjechałem… Lol. Absolutnie wspaniała, zajebista gitara.

Ich obsługa klienta znacznie pogorszyła się w ciągu ostatnich 5 lat. Naprawdę nie wyobrażam sobie, żeby mogło być gorzej... Pomijając dżentelmena o nazwisku Drake, dział gitar był żartem. Miałem też problemy z działem klawiszowym.

Wciąż jest mi smutno, że upadają, ale wcale się nie dziwię.
Drake był zdecydowanie najlepszym pracownikiem, najmilszym facetem, zawsze pomocnym i dawał mi świetne oferty na sprzęt. Mam nadzieję, że stanie na nogi lub L i M zaoferują mu rolę.

Kolejna sprawa to taka, że Cosmo miał maszynę plek i można było tam być, gdy wykonywali pracę. Steadley wypuści pióra, zanim ten rodzaj usługi znów będzie dostępny. Był facet, który pracował w naprawie Cosmo o nazwisku Lloyd - on i tak może być już na emeryturze, ale wiedział, co robi i można było z nim porozmawiać o tym, co chcesz zrobić. L&M Nie można im niczego wytłumaczyć.

21 - 40 of 209 Posts