The Canadian Guitar Forum banner
21 - 40 of 81 Posts
Wielki wybór. Dużo świetnego wina w tym przedziale cenowym. Nie przechowuj badziewia. Starzenie mu nie pomoże.
Dobrze wiedzieć. Tak, to jest mniej więcej maksimum, które chciałbym wydać na wino. Przechowuję je w zasadzie tylko w piwnicy, żeby było chłodne, gdy je pijemy. Jeszcze nie dotarłem do etapu, w którym potrzebuję długoterminowego przechowywania. Co najwyżej mielibyśmy 4-5 tuzinów butelek. Pijemy około 3 tygodniowo, ale jeśli przyjdą przyjaciele, może to być znacznie więcej.

Przejrzałem i zobaczyłem kilka wątków z pytaniem, czy ktoś ma to konkretne hobby lub inne, pomyślałem, że dobrze byłoby podzielić się tym, jakie są Twoje inne hobby.

Osobiście jestem domowym piwowarem i, nie chcąc się chwalić, ale robię świetne piwo. Przyjaciele mówią, że powinienem zostać profesjonalistą, ale wtedy nie byłoby to już zabawne hobby, stałoby się pracą. Zaufaj mi, to dużo pracy, ale warto.

Nie zawsze mam 4 piwa na kranie, ale próbuję!
Od lewej do prawej
Coffee Porter 6%
Hazy 6,3%
ESB (Extra Special Bitter) 5,5%
Hazy 4,6%

View attachment 617349

Więc jakie jest lub jakie są Twoje inne hobby?
rysowanie

Kiedyś też biegałem! W 2019 roku przebiegłem maraton w czasie 2:55… potem wypadłem z rytmu biegania podczas Covid. Wiem… wiem… to był czas, żeby biegać! Zawsze kochałem wędkowanie… więc to prawdopodobnie moja druga obsesja. Ale… prawdopodobnie bardziej kocham sprzęt wędkarski niż samo wędkowanie…:)

Hobby niezwiązane z muzyką obejmują:
  • Bilard (ósemka, dziewiątka, dziesiątka i pool; kocham wszystko!)
  • Trening siłowy
  • Bouldering (wspinaczka skałkowa dla ludzi, którzy nie lubią wysokości; jestem w tym kiepski, ale naprawdę mi się podoba)
  • Komputerowe rzeczy (granie, tworzenie/modyfikowanie gier, programowanie,
  • Sporty "z łapanki" (oznacza niekompetetywne ligi "piwne", w których ludzie po prostu się bawią i nie traktują siebie zbyt poważnie)
Czy mam faktycznie czas na którekolwiek z powyższych? Nie! Żonaty z dziećmi. Znasz ten schemat. Lol
Ogólnie jednak jestem dobry w robieniu praktycznie wszystkiego, dopóki jest z dobrymi ludźmi. (y)

Przejrzałem i zobaczyłem kilka wątków z pytaniem, czy ktoś ma to konkretne hobby lub inne, pomyślałem, że dobrze byłoby podzielić się tym, jakie są Twoje inne hobby.

Osobiście jestem domowym piwowarem i, nie chwaląc się, robię świetne piwo. Przyjaciele mówią, że powinienem zostać profesjonalistą, ale wtedy nie byłoby to już zabawną hobby, stałoby się pracą. Zaufaj mi, to dużo pracy, ale warto.

Nie zawsze mam 4 piwa na kranie, ale próbuję!
Od lewej do prawej
Coffee Porter 6%
Hazy 6,3%
ESB (Extra Special Bitter) 5,5%
Hazy 4,6%

View attachment 617349

Więc, jakie jest lub jakie są Twoje inne hobby?
Jestem też malarzem. Dodałem kilka przykładów. Nie jestem pewien, czy zrobiłem to dobrze

Attachments

Discussion starter · #30 ·
Obecnie moim głównym hobby jest bilard/snooker. Gram w lokalnych/regionalnych turniejach i kilku ligach. W młodości próbowałem zostać profesjonalistą i wypaliłem się, próbując pogodzić to z wymagającą pracą na pełny etat. Rzuciłem wszystko na 15 lat i dopiero w tym roku zacząłem ponownie grać, gdy poprawił się mój stan zdrowia. Szybko odzyskuję dawną formę, ale czerpię z tego znacznie więcej radości i nie wywieram na siebie zbyt dużej presji.

Poza tym w tym roku wróciłem do golfa, co uwielbiam. Lubię podróżować i grać na ładniejszych polach w południowym Ontario.

Na koniec, kolekcjonuję różne rzeczy. Od noży i zabytkowych brzytew, po monety i wieczne pióra.
Tęsknię za golfem...
Mam około 5 lat temu miałem kontuzję pleców, 2 poważne przepukliny dysków. Przez około 2-1/2 roku nie warzyłem piwa, a także prawie nie grałem na gitarze w tym czasie. Nie jestem w 100%, ale potrafię warzyć i grać, może kiedyś znów będę mógł grać w golfa...

Discussion starter · #31 ·
Kiedyś też biegałem! Przebiegłem maraton w 2:55 w 2019 roku… potem wypadłem z rytmu biegania podczas Covid. Wiem… wiem… to był czas, żeby biegać! Zawsze kochałem wędkowanie… więc to prawdopodobnie moja druga obsesja. Ale… prawdopodobnie bardziej kocham sprzęt wędkarski niż wędkowanie…:)
Imponujący maraton w 2 minuty i 55 sekund!!!!

Chyba moim głównym hobby nie jest tak naprawdę tylko gra na gitarze. Przez ostatnie 20 lat zakładałem i prowadziłem własne zespoły. Który AnjChito jest nim od ostatnich 5 lat. Zespół zajmuje większość mojego czasu poza pracą. Jak niedzielne popołudnia są praktycznie niemożliwe do jakiejkolwiek innej aktywności, ponieważ jest to dzień prób. W ciągu ostatnich 15 lat wyprodukowałem i nagrałem 3 albumy. Z tymi zespołami robię WSZYSTKO. :D Od pisania muzyki, rezerwacji zespołu, zajmowania się promocją. zarządzanie próbami zespołu, tworzenie i aktualizacja strony internetowej, produkcja albumów, co obejmuje przygotowanie nagrań, miksowanie, mastering i wszystko, co jest potrzebne do wydania albumu.

Drugim hobby jest mój system audio oparty na Rega. Zainwestowałem ponad 15 000 dolarów w system, który składa się z kilku gramofonów, odtwarzacza CD, streamera, 3 przedwzmacniaczy gramofonowych, przetwornika DAC, pary głośników podstawkowych Kef i subwoofera Kef. Nie obejmuje to ponad 2000 płyt winylowych, z których 25% to płyty audiofilskie, niektóre kosztują 250 dolarów za album. 90% tych płyt winylowych kupiłem nowych. Ostatnie 500 prawdopodobnie w ciągu ostatnich 5 lat.

Moim głównym hobby, i to od wielu lat, jest kolarstwo. Zacząłem jako kolarz szosowy pod koniec lat 80., potem przeszedłem na MTB, gdy tylko stało się bardziej popularne. Od tego czasu jestem fanem MTB. Ostatnio zacząłem jeździć po szutrach dzięki Paulowi M tutaj na GC. Zajmuję się też symulatorami wyścigowymi. Mam do tego sprzęt, który zawiera ramę, siedzenie, kierownicę z napędem bezpośrednim, pedały ze sprzęgłem, hamulcem i gazem. Mój nawet miał 4-punktowe pasy. Zakładam je, gdy gram w symulator rajdowy. Wygląda na to, że nie mam hobby, które nie jest drogie. HAHA. To w zasadzie wszystko. KIEDYŚ budowałem plastikowe modele w skali, ale straciłem zainteresowanie i sprzedałem całą moją kolekcję i wszystko z nią związane. Lubię też czytać. Książki fizyczne... nie e-booki. Prawdziwe zbrodnie to moja dziedzina pasji. Zawsze przypominam żonie podczas rozmowy, że wiem, jak pozbyć się ciała. ;)

Image

TAK... oba, czemu nie?
Oto zdjęcia Rega RP6, które miałem w jednym systemie, i RP8, które miałem w innym. Kolejne zdjęcie przetwornika Rega DAC i wzmacniacza Rega Elex. Nie mogę znaleźć zdjęć głośników, które miałem w moim głównym systemie, ale były to Rega RS7.
Mój drugi system to amplituner Marantz 2270 i Pioneer SX5590, czyli czarna europejska wersja słynnego SX-1250. Ten system miał moje ukochane Klipsch Cornwalls, które ostatecznie musiałem sprzedać ze względu na ich rozmiar.
Image

Image

Image

To mój obecny zestaw stereo, Denon PMA 1600NE. Ma wbudowany przetwornik DAC, który nie jest zły. Nie tak dobry, jak mój Rega. Gramofon to Pioneer PL-530 z lat 70., który został całkowicie przebudowany. Jakiś czas temu założyłem na niego naprawdę ładną wkładkę Audio Technica 740 ML.
Głośniki w rogu to Atlantic Technology AT-2. Mój pierwotny plan zakładał dodanie aktywnych subwooferów, ale te małe głośniki generują wystarczająco dużo niskich tonów, że nie było to potrzebne.

Image

Image

21 - 40 of 81 Posts