Odkąd kilka lat temu dostałem zestaw Rolanda, jestem fanatykiem, jeśli chodzi o wtyczki perkusyjne.
Syndrom "trawa jest bardziej zielona" jest u mnie ogromny i zawsze muszę próbować nowych rzeczy.
Z ciekawości i aby zwiększyć świadomość, pomyślałem, że stworzę ankietę z kilkoma bardziej popularnymi pakietami perkusyjnymi vst.
Zapraszam do komentowania swoich ulubionych i powodów, dla których je lubisz.
Zamierzałem pozostawić ją otwartą tak długo, jak to możliwe.
Dla mnie, generalnie oceniam wtyczki perkusyjne na trzy sposoby.
a) jakość dźwięków
b) głębia artykulacji tych dźwięków
c) głębia funkcjonalności oprogramowania
wtyczki perkusyjne mogą się znacznie różnić.
czasami wtyczka perkusyjna to tylko pakiet kontaktowy, który ma świetne dźwięki, ale z minimalnymi round robinami, ale tak naprawdę nie oferuje wiele, jeśli chodzi o jego oprogramowanie, takie jak groove, konfiguracja czy dostosowywanie.
Zabrakło mi miejsca na ankietę i te zostałyby uwzględnione:
Stigmatized fotis benardo drums
GGD:
jedna perkusja agresywnego rocka
jedna perkusja wonder classic rock
jedna perkusja dry and funky
jedna perkusja metal
jedna perkusja wonder modern fusion
matt halpern p4 signature pack drums
matt halpern p5 signature pack drums
Room Sound Kurt Ballou 2
MDL Ultimate Heavy Drums
Spitfire The Grange
Mixwave Thomas Pridgen
Heavocity Damage Kit
Steinberg Groove Agent 5
Drumforge Ultimate
..i ten, który powinienem był umieścić na liście, ale o którym nie pomyślałem, to Slate Trigger 2. Istnieje ogromna ilość plików .tci, które są niesamowite. Jeśli masz Trigger 2, sprawdź Drumforge Drum Vault. Jest bardzo dobry. Wiele z powyższych produktów zawiera pliki wyzwalaczy. Ostatnio sprawdzałem Live Room Audio i mają świetne rzeczy do wyzwalania. To inny sposób myślenia i uważam, że łatwiej jest znaleźć dźwięk, którego chcę, niż po prostu przeglądać zestawy vst.
Syndrom "trawa jest bardziej zielona" jest u mnie ogromny i zawsze muszę próbować nowych rzeczy.
Z ciekawości i aby zwiększyć świadomość, pomyślałem, że stworzę ankietę z kilkoma bardziej popularnymi pakietami perkusyjnymi vst.
Zapraszam do komentowania swoich ulubionych i powodów, dla których je lubisz.
Zamierzałem pozostawić ją otwartą tak długo, jak to możliwe.
Dla mnie, generalnie oceniam wtyczki perkusyjne na trzy sposoby.
a) jakość dźwięków
b) głębia artykulacji tych dźwięków
c) głębia funkcjonalności oprogramowania
wtyczki perkusyjne mogą się znacznie różnić.
czasami wtyczka perkusyjna to tylko pakiet kontaktowy, który ma świetne dźwięki, ale z minimalnymi round robinami, ale tak naprawdę nie oferuje wiele, jeśli chodzi o jego oprogramowanie, takie jak groove, konfiguracja czy dostosowywanie.
Zabrakło mi miejsca na ankietę i te zostałyby uwzględnione:
Stigmatized fotis benardo drums
GGD:
jedna perkusja agresywnego rocka
jedna perkusja wonder classic rock
jedna perkusja dry and funky
jedna perkusja metal
jedna perkusja wonder modern fusion
matt halpern p4 signature pack drums
matt halpern p5 signature pack drums
Room Sound Kurt Ballou 2
MDL Ultimate Heavy Drums
Spitfire The Grange
Mixwave Thomas Pridgen
Heavocity Damage Kit
Steinberg Groove Agent 5
Drumforge Ultimate
..i ten, który powinienem był umieścić na liście, ale o którym nie pomyślałem, to Slate Trigger 2. Istnieje ogromna ilość plików .tci, które są niesamowite. Jeśli masz Trigger 2, sprawdź Drumforge Drum Vault. Jest bardzo dobry. Wiele z powyższych produktów zawiera pliki wyzwalaczy. Ostatnio sprawdzałem Live Room Audio i mają świetne rzeczy do wyzwalania. To inny sposób myślenia i uważam, że łatwiej jest znaleźć dźwięk, którego chcę, niż po prostu przeglądać zestawy vst.