The Canadian Guitar Forum banner

Which drum vst software do you use the most?

• Superior Drummer 3

Votes: 5 45%
  • XLN Addictive Drums

Votes: 5 45%
  • GGD Invasion

Votes: 0 0%
  • ML Drums

Votes: 1 9.1%
  • Ez drummer

Votes: 2 18%
  • GGD Modern and Massive

• GGD Benny Greb

• GGD one kit architects drums

• abbey road drums

• BFD

• Steven Slate

Votes: 2 18%
  • IK Modo

• Battery

• heavyocity analog hybrid drums

• extinction level event drums

• mixwave gojira mario duplantier drums

• room sound beau burchell drums

• spitfire hans zimmer

• room sound jay maas

• room sound blasting room

• mixwave jay weinberg

• Krimh drums

• GGD Matt Halpern

• Mixwave Mike Mangini

• Mixwave Luke Holland

Ostateczna ankieta dotycząca wtyczek perkusyjnych VST

Tags
drum vst
1.4K views 19 replies 8 participants last post by  dean701  
#1 · (Edited)
Odkąd kilka lat temu dostałem zestaw Rolanda, jestem fanatykiem, jeśli chodzi o wtyczki perkusyjne.
Syndrom "trawa jest bardziej zielona" jest u mnie ogromny i zawsze muszę próbować nowych rzeczy.
Z ciekawości i aby zwiększyć świadomość, pomyślałem, że stworzę ankietę z kilkoma bardziej popularnymi pakietami perkusyjnymi vst.
Zapraszam do komentowania swoich ulubionych i powodów, dla których je lubisz.
Zamierzałem pozostawić ją otwartą tak długo, jak to możliwe.

Dla mnie, generalnie oceniam wtyczki perkusyjne na trzy sposoby.
a) jakość dźwięków
b) głębia artykulacji tych dźwięków
c) głębia funkcjonalności oprogramowania

wtyczki perkusyjne mogą się znacznie różnić.
czasami wtyczka perkusyjna to tylko pakiet kontaktowy, który ma świetne dźwięki, ale z minimalnymi round robinami, ale tak naprawdę nie oferuje wiele, jeśli chodzi o jego oprogramowanie, takie jak groove, konfiguracja czy dostosowywanie.

Zabrakło mi miejsca na ankietę i te zostałyby uwzględnione:

Stigmatized fotis benardo drums

GGD:
jedna perkusja agresywnego rocka
jedna perkusja wonder classic rock
jedna perkusja dry and funky
jedna perkusja metal
jedna perkusja wonder modern fusion
matt halpern p4 signature pack drums
matt halpern p5 signature pack drums

Room Sound Kurt Ballou 2

MDL Ultimate Heavy Drums

Spitfire The Grange

Mixwave Thomas Pridgen

Heavocity Damage Kit

Steinberg Groove Agent 5

Drumforge Ultimate

..i ten, który powinienem był umieścić na liście, ale o którym nie pomyślałem, to Slate Trigger 2. Istnieje ogromna ilość plików .tci, które są niesamowite. Jeśli masz Trigger 2, sprawdź Drumforge Drum Vault. Jest bardzo dobry. Wiele z powyższych produktów zawiera pliki wyzwalaczy. Ostatnio sprawdzałem Live Room Audio i mają świetne rzeczy do wyzwalania. To inny sposób myślenia i uważam, że łatwiej jest znaleźć dźwięk, którego chcę, niż po prostu przeglądać zestawy vst.

#3 ·
Używam easy drummer three. Moim głównym celem jest po prostu wyzwalanie dźwięków z mojego zestawu Roland. Mam starszego laptopa dedykowanego do tego, podłączonego do mojego PA, a dźwięki są niesamowite. Ogromna poprawa w stosunku do wbudowanych dźwięków Rolanda, które były całkiem dobre na początek. Nie używałem go tak często do pisania piosenek itp., ponieważ często sam gram groove'y. To niedrogi produkt, a wersja trzecia naprawdę ułatwiła podłączenie do zestawu. To niedrogi produkt, a wersja trzecia naprawdę ułatwiła podłączenie do zestawu E. Nie jestem pewien, jak wyzwalasz dźwięki, więc może to nie mieć dla ciebie znaczenia.

#4 ·
Używam easy drummer three. Moim głównym celem jest po prostu wyzwalanie dźwięków z mojego zestawu Roland. Mam starszy laptop dedykowany do tego, działający w mojej PA, a dźwięki są niesamowite. Ogromna poprawa w stosunku do wbudowanych dźwięków Rolanda, które były całkiem dobre na początek. Nie używałem go tak często do pisania piosenek itp., ponieważ często sam gram groove'y. To przystępny cenowo produkt, a wersja trzecia naprawdę ułatwiła podłączenie do zestawu. To przystępny cenowo produkt, a wersja trzecia naprawdę ułatwiła podłączenie do zestawu E. Nie jestem pewien, jak wyzwalasz dźwięki, więc może to nie mieć dla ciebie znaczenia.

TG
Myślę, że EZ drummer jest świetny.
Jedynym powodem, dla którego przeszedłem na Superior Drummer, było dodanie większej liczby padów, aby móc grać na zestawach za pośrednictwem mojego TD-12. Potem znalazłem tak wiele innych wspaniałych funkcji, takich jak Audio to midi, obwiednie perkusji, krzywe dynamiki, efekty pitch i dołączone efekty Overloud
Oba produkty Toontrack są świetne w każdym razie.

Image

#6 · (Edited)
Dean, oto kilka darmowych zestawów perkusyjnych, które możesz sprawdzić. Przepraszam, jeśli już o nich wiesz lub je masz, po pierwsze po stronie VST jest MTPowerDrumkit, który jest dostępny dla komputerów Mac i PC:

A tu jest coś, co znalazłem kilka dni temu, zwane creative toolbox, które ma trzy zestawy perkusyjne, dwa elektroniczne i jeden akustyczny, wraz z sekcją perkusyjną:

www.strezov-sampling.com

Jest w darmowej sekcji i działa z darmowym odtwarzaczem Kontakt. Oto YouTube z dość imponującym finger drummingiem w wykonaniu mężczyzny o imieniu Andre Louis:

#9 ·
Dean, oto kilka darmowych zestawów perkusyjnych, które możesz sprawdzić. Przepraszam, jeśli już o nich wiesz lub je masz, najpierw po stronie VST jest MTPowerDrumkit, który jest dostępny dla komputerów Mac i PC:

A oto coś, co znalazłem kilka dni temu, nazywa się creative toolbox i ma trzy zestawy perkusyjne, dwa elektroniczne i jeden akustyczny, wraz z sekcją perkusyjną:

www.strezov-sampling.com

Jest w darmowej sekcji i działa z darmowym odtwarzaczem Kontakt. Oto YouTube z dość imponującym graniem na perkusji palcami przez mężczyznę o imieniu Andre Louis:

Dzięki Ken. Sprawdzę je.

#8 · (Edited)
Może mógłbyś polecić nowoczesną wtyczkę z funkcjonalnością oryginalnego Steinberg (?), chyba) Groove Agent. Dh
Och tak, zapomniałem wymienić Groove Agent. Jest po prostu tak wiele ofert.
Zobaczę, czy jeszcze to mam.

Edycja:
znalazłem to. Myślę, że odrzuciłem to tylko dlatego, że było trochę zawiłe w użyciu. (znalezienie dźwięku w głowie) Próbki są całkiem dobre, ale podoba mi się pomysł odtwarzacza stylu i możliwość zwiększania/zmniejszania złożoności za pomocą przeciągnięcia myszą.
Ogólnie rzecz biorąc, jest całkiem dobrze, ale wymagałoby to ode mnie trochę wysiłku, żeby to rozgryźć.

#12 ·
Używam Pearl Mimic Pro z Steven Slate Drums do sporej ilości pracy sesyjnej,... około 60% klientów prosi o to zamiast zestawu akustycznego z mikrofonami. Będąc zagorzałym zwolennikiem zestawów z mikrofonami, uważam, że elektroniczna perkusja staje się bardzo nie do odróżnienia od prawdziwej. Prawie do tego stopnia, że rozważam sprzedaż mojego zestawu Yamaha Recording Custom z 1986 roku.

#17 · (Edited)
Dzięki za napisanie tego wszystkiego. Zostanę przy EZD3, ponieważ używam go głównie jako źródła dźwięku dla mojego e-zestawu (podłączam mój mózg TD-17 do mojego laptopa).
Bawiłem się myślą przejścia na Superior Drummer, ale dodatkowy koszt wydaje mi się tego nie wart.

TG
Nie winię cię. Cokolwiek dla ciebie działa. Mam problem z FOMO, więc zawsze interesuje mnie nowe oprogramowanie i nowe funkcje. Toontack ma świetną funkcję audio do Midi.. Możesz zasadniczo zaśpiewać wzór perkusji, a on zrobi dla ciebie pętlę.
Niemniej jednak nie jesteś zwolniony z ezd, zawsze będą próbować zdobyć twoje pieniądze za pomocą nowych pakietów ez. Nashville, Dark matter, Hard rock, classic rock i Metal machine to niektóre z moich ulubionych.