The Canadian Guitar Forum banner

Czy ktoś ma ulubiony głośnik zasilany frfr

146 views 7 replies 7 participants last post by  gary_harrington  
#1 ·
Chcę skonfigurować mały sprzęt do mniejszych pokazów.

#4 ·
Jestem również właścicielem Fender FR-12. Mam 2 w stereo. Nie mam doświadczenia z innymi głośnikami FRFR, ale jestem całkiem zadowolony z FR-12. Gałki EQ wydają się być świetnym dodatkiem, ale szczerze mówiąc, rzadko ich używałem. Bass, Mid, Treble są zawsze na połowie, cięcie jest prawie zawsze całkowicie po lewej stronie (wyłączone). Czasami dodawałem lekkie cięcie wysokich tonów.

#8 ·
Jak małe/lekkie chcesz? Ile mocy potrzebujesz? Jakiej jakości/przedziale cenowym szukasz?

Mam Atomic CLR, który uwielbiam. Ale jest dość duży/ciężki i EKSTREMALNIE głośny. Nie chciałbym go używać na małym koncercie w kawiarni/barze (muzyka w tle).

Alesis/Headrush/AltoTS/itp. (wiele marek używających tego samego głośnika i naklejających swoją nazwę/markę) robi świetne małe/lekkie. Modele 8-calowe są bardzo małe i lekkie i mogą być całkiem głośne. Myślę, że @Chito używał jednego podczas trasy koncertowej przez jakiś czas.
Nie na tyle małe do kawiarni, głównie na jam sessions bluesowe, które mogą być dość głośne. Im mniejsze tym lepiej, cena nie gra roli. Dzięki