The Canadian Guitar Forum banner
61 - 80 of 101 Posts
Miałem tylko jedną sesję z tym, zanim zostałem obciążony czasochłonnymi 'rzeczami' niezwiązanymi z gitarą. Grałem na Frank Brothers Arcade i zestawie wzmacniacza Bad Cat EOB. Wolałem boost i OD od brzmień przesterowanych. Być może brzmienia przesterowane zyskałyby większą scenę z gitarami SC lub innym wzmacniaczem lub innym ustawieniem, nie wiem.

Boost był jak słodzik. Wszystko brzmiało lepiej z nim włączonym. OD był fajny. Rozumiem całą tę 'przejrzystą' rzecz. Bardzo czuły na pokrętło głośności.

Bawiłem się pedałem ekspresji kontrolującym gain i głośność oraz delayem, czasy, które uzyskiwałem, były inspirujące.

Discussion starter · #69 ·
Zakładam, że osoby, które kupiły jeden, już je podłączyły... Więc, jaki jest werdykt? Zwycięzca? Przegrany? Jak wam się podoba?
Miałem tylko jedną sesję, zanim musiałem zrobić mnóstwo rzeczy związanych z pracą. Dźwięki są bardzo ładne i bardzo użyteczne - a układ jest praktyczny dla mniejszej płyty, co było dla mnie główną zaletą. Jeszcze nie zrobiłem KoT head-2-head.

Miałem tylko jedną sesję z tym, zanim zostałem obciążony pochłaniającymi czas 'rzeczami' niezwiązanymi z gitarą. Grałem używając Frank Brothers arcade i zestawu wzmacniacza Bad Cat EOB. Wolałem wzmocnienie i OD od brzmień przesterowanych. Być może brzmienia przesterowane zajęłyby większą scenę z gitarami SC lub innym wzmacniaczem, lub innym ustawieniem, nie wiem.

Wzmocnienie było jak słodzik. Wszystko brzmiało lepiej z nim włączonym. OD było fajne. Rozumiem całą tę 'przejrzystą' rzecz. Bardzo wrażliwe na pokrętło głośności.

Bawiłem się pedałem ekspresji kontrolującym wzmocnienie i głośność oraz delayem, brzmienia, które uzyskiwałem, były inspirujące.
Frank Bros. klub tutaj też! Nie mogę się doczekać, żeby podłączyć moją w tym BrAM.

Tak, pociągnąłem za spust. Ale moje zamówienie wciąż ma status "Oczekiwanie na realizację" :\ Trochę dziwne, bo zamówiłem je 15 kwietnia 2025 o 8:03 rano. Postaram się być cierpliwy! haha Mój zestaw jest w pełni sterowany przez midi, więc mam nadzieję, że uda mi się usunąć kilka moich napędów non-midi z pedału na korzyść tego.
Widzę, że pomogłeś kilku członkom z implementacją midi. Szukam tego samego. Jestem również w Toronto. Czy jesteś do wynajęcia? Chciałbym skonfigurować pierwsze 6 presetów, nauczyć się procesu itp. Mam kernom ridge, boss dd200 i flint v2. Kontroler midi to mc6 pro. Doszedłem do momentu, w którym wszystko jest skonfigurowane na pedale. Mogę komunikować się z kontrolerem midi za pośrednictwem edytora, ale odkryłem tylko podstawowe rzeczy, takie jak nazewnictwo presetów, kolor itp. Obejrzałem kilka samouczków na YT, ale po prostu nie mogę tego zapamiętać. Zajęło mi to tydzień, zanim znalazłem film, który poinformował mnie, że muszę zmienić ustawienia wewnętrzne na pedałach, np. kanały. Dzięki, Kevin.

Widzę, że pomogłeś niektórym członkom z implementacją midi. Szukam tego samego. Jestem również w Toronto. Czy jesteś do wynajęcia? Chciałbym skonfigurować pierwsze 6 patchów, nauczyć się procesu itp. Mam kernom ridge, boss dd200 i flint v2. Kontroler Midi to mc6 pro. Doszedłem do momentu, w którym wszystko jest skonfigurowane na pokładzie. Mogę komunikować się z kontrolerem midi za pośrednictwem edytora, ale wymyśliłem tylko podstawowe rzeczy, takie jak nazewnictwo presetów, kolor itp. Obejrzałem kilka samouczków na YT, ale to po prostu nie trzyma się w głowie. Zajęło mi to tydzień i w końcu znalazłem film, który poinformował mnie, że muszę zmienić ustawienia wewnętrzne w pedałach, tj. kanały. Dzięki, Kevin.
Jasne, chętnie pomogę. Moja opłata to... kiedy przyjedziesz nad jezioro przez Innisfil Beach, przynosisz nam sześciopak do podzielenia się :) Wyślij mi PW ze swoim numerem. Pozdrawiam.

61 - 80 of 101 Posts