The Canadian Guitar Forum banner

Pożegnanie od Cosmo Music - Zamknięcie

16K views 208 replies 72 participants last post by  JSack  
#1 ·
#5 ·
Szalony. Właśnie wydali mnóstwo pieniędzy na renowację tego miejsca.

Pracuję w produkcji i brzmi to tak, jakby popełnili podobny błąd do tego, który popełniło wielu moich klientów. Oszacowali swoje przyszłe obroty w oparciu o szczyt Covid, który był wartością odstającą, w porównaniu z tym, co było wcześniej i było naturalną trajektorią.

#145 ·
Szaleństwo. Właśnie wydali mnóstwo pieniędzy na renowację tego miejsca.

Pracuję w produkcji i brzmi to tak, jakby popełnili podobny błąd do tego, który popełniło wielu moich klientów. Prognozowali przyszłą sprzedaż w oparciu o szczyt Covid, który był wartością odstającą, w porównaniu z tym, co było wcześniej i było naturalną trajektorią.
Zgadzam się. Rozumiem, że Squire i Epiphone byli bardzo trudni. Chcieli, aby detalista kupił określoną kwotę i byli bardzo surowi w kwestii zezwalania na zwroty produktów niesprzedanych przez producenta. Ale ostatecznie to detalista musi zarządzać swoimi zakupami. Kiedy tam byłem i zobaczyłem, że mają pokój poświęcony gitarom Suhr - powiedziałem do żony - To niesamowite, ale to nie potrwa długo. Nie można utrzymać takich kosztów ogólnych i długo się utrzymać.

#6 ·
Sklep detaliczny pozostanie otwarty jeszcze przez kilka tygodni, a dokładna data zamknięcia zostanie ogłoszona w późniejszym terminie. Long & McQuade kupiło budynek i planuje otwarcie nowej lokalizacji w nadchodzących miesiącach, aby obsługiwać obszar Richmond Hill.

#44 ·
Z linku

„Sklep detaliczny pozostanie otwarty jeszcze przez kilka tygodni, a dokładna data zamknięcia zostanie ogłoszona w późniejszym terminie. Long & McQuade kupiło budynek i planuje otworzyć nową lokalizację w nadchodzących miesiącach, aby obsługiwać obszar Richmond Hill”
Zastanawiam się, czy zachowają maszynę Plek.

#7 ·
O kurwa.

Nigdy nie miałem żadnych skarg na ich temat, chociaż nie byłem tam od dłuższego czasu, ale warsztat naprawczy był całkiem dobry i wykonywał pracę na poczekaniu, jeśli się ich zapytało, kiedy najlepiej przyjść, że trzeba to zrobić teraz. Nie czułbym się pewnie zostawiając cokolwiek w L&M.

Ostatnio jednak wydaje się, że prawie wszystko na stronie internetowej było niedostępne, ale możemy to dla ciebie zamówić.

Mają telecaster B bender, którego chcę, ale jest za cholernie drogi; może będą mieli dużą wyprzedaż i będę mógł go zgarnąć za grosze... lol

#8 ·
Chcę mieć ten B bender telecaster, ale jest cholernie za drogi; może będą mieli wielką wyprzedaż i będę mógł go zgarnąć za grosze… lol
Kiedy rozpoczyna się i kończy wyprzedaż?

Ogłosimy rozpoczęcie wyprzedaży w przyszłym tygodniu (w tygodniu od 17 marca). Wyprzedaż będzie trwała do zamknięcia naszego sklepu detalicznego. Dokładna data zamknięcia zostanie ogłoszona w późniejszym terminie, ale nasz sklep pozostanie otwarty jeszcze przez kilka tygodni.

Czy wszystkie przedmioty w sklepie są w promocji?

Tak, wszystkie przedmioty w sklepie będą w promocji! Obejmuje to nowe, wystawowe, demonstracyjne, używane oraz produkty z zadrapaniami i wgnieceniami. Rabaty na instrumenty i sprzęt będą wyraźnie wyświetlane. Jeśli nie jesteś pewien ceny promocyjnej, nasz zespół Cosmo w sklepie detalicznym z przyjemnością Ci pomoże.

Czy wyprzedaż jest dostępna online?

Nie, wyprzedaż nie jest dostępna online. Zamówienia online zostały zamknięte, a produkty promocyjne nie będą reklamowane ani wyświetlane na naszej stronie internetowej. Oferty można zobaczyć i kupić tylko odwiedzając nasz sklep detaliczny.

Prawdopodobnie będzie można znaleźć kilka dobrych ofert, ponieważ wygląda na to, że L&M kupiło tylko budynek i będą musieli się wynieść do określonej daty z całym inwentarzem.

#10 ·
Smutne, ale nieoczekiwane. Dla mnie wydawali się podupadać na długo przed Covid. Zaczęło się od drobnych rzeczy: personelu, który wydawał się niezainteresowany, jeśli nie niezadowolony; rzeczy zostawianych losowo lub odkładanych w niewłaściwym miejscu - przez ostatnie kilka razy, kiedy tam byłem, wyglądało to jak ostatnie dni K-Mart.

Kupiłem swoją pierwszą dobrą akustyczną w lokalizacji przy Yonge Street w 1981 roku - to był świetny sklep przez wiele lat, a we wczesnych dniach ery hipermarketów był moim ulubionym sklepem muzycznym.

Mimo że wzdrygam się na myśl, że L&M zbliża się do monopolu, cieszę się, że ktoś wkracza, aby obsługiwać ten obszar.

Mój przyjaciel był w Markham Long and McQuade może dwa miesiące temu i powiedział mi, że powiedzieli mu, że L&M przenosi się do Stouffville.
To prawda. L&M Markham przenosi się na Hoover Park Drive - powinno skrócić moją podróż o 10 minut.

#11 ·
WOW, to do bani. Zdecydowanie byli silną alternatywą dla L&M.

Zawsze mieli coś interesującego wystawionego w Internecie.

Miałem jedno złe doświadczenie, ale wciąż myślałem o nich jako o sprzedawcy ostatniej szansy, kupiłem od nich kilka rzeczy i zawsze przeglądałem ich stronę.

Nigdy nie byłem w ich sklepie, ale miałem plany, żeby tam pójść, jeśli kiedykolwiek ponownie dotrę do T.O., czytając rozkłady jazdy i wszystko!

#12 ·
Jedna z moich gitar basowych Hagstrom H-II-BN została pierwotnie sprzedana w oryginalnym sklepie Cosmo Music w Richmond Hill w 1971 roku. Zwykłem odwiedzać ten sklep, zanim przenieśli się na południe do Yonge & 16th Ave.

Kiedy kupiłem bas kilka lat temu, zauważyłem etykietę z tyłu główki i zostawiłem ją. Jest tam do dziś. Nigdy nie planuję jej usunąć.

Dzięki Cosmo, bardzo mi przykro słyszeć, że zdecydowałeś się zamknąć.

#156 ·
Jedna z moich basów Hagstrom H-II-BN została pierwotnie sprzedana w oryginalnym sklepie Cosmo Music w Richmond Hill w 1971 roku. Zwykłem odwiedzać ten sklep, zanim przenieśli się na południe do Yonge & 16th Ave.

Kiedy kupiłem bas kilka lat temu, zauważyłem etykietę z tyłu główki i zostawiłem ją. Jest tam do dziś. Nigdy nie zamierzam jej usuwać.

Thx Cosmo, bardzo mi przykro słyszeć, że zdecydowaliście się zamknąć.

View attachment 589474

TD
Mam tę samą naklejkę z tyłu kolumny Traynor YSC-8 z 1976 roku, 6x8, lol

#15 ·
#19 ·
#16 ·
Nie jestem zaskoczony. Nie mogłem się z nimi dogadać w sprawie sprzedaży online. To było po prostu beznadziejne. Mieli kilka fajnych produktów, po prostu nie mogłem ich zmusić do komunikacji. Szkoda, że nie będą mieli sprzedaży online. Mniej opcji to nigdy dobra rzecz. L&M to nie jest mój styl miejsca, żeby dostać dobry sprzęt. Nigdy nie kupiłbym sprzętu wysokiej klasy od L&M bez zobaczenia go.

#18 ·
Nie jestem zaskoczony. Nie mogłem się z nimi skontaktować w sprawie sprzedaży online. To było po prostu beznadziejne. Mieli ładny asortyment, po prostu nie mogłem ich zmusić do komunikacji. Szkoda, że nie będą mieli sprzedaży online. Mniej opcji nigdy nie jest dobrą rzeczą. L&M to nie mój styl, żeby dostać dobry sprzęt. Nigdy nie kupiłbym sprzętu wysokiej klasy od L&M bez zobaczenia go.
Było różnie, czasami dostawałeś odpowiedź online, innym razem, cisza... przynajmniej są uprzejmi, w przeciwieństwie do Steves online z Montrealu.

#22 ·
Muszę zdecydować, czy w ciągu najbliższego tygodnia lub dwóch sprzedam kilka gitar i spróbuję B bender. Następnie trzeba będzie zdecydować, kiedy uderzyć, ponieważ prawdopodobnie staną się bardziej elastyczni w negocjacjach, gdy zbliżą się do rzeczywistej daty zamknięcia. Istnieje również ryzyko, że jakiś dupek sprzątnie mi tę gitarę, podczas gdy ja czekam na lepszą cenę. Te problemy pierwszego świata mnie wykończą...lol

#28 ·
Wow, nie miałem tego na karcie bingo. Szczerze mówiąc, jacy renomowani dealerzy poza L&M pozostali w południowo-zachodnim Ontario?
Solo Music jest dobre, ale nie mają ogromnego asortymentu. Jednak są bardzo dobrzy w podstawowych rzeczach, a także w częściach itp. W moim doświadczeniu miło z nimi współpracować i są blisko mojego miejsca pracy. Jestem tam, żeby kupić struny i tym podobne rzeczy.

#27 ·
I zgaduję, że L&M znalazło nową lokalizację w Markham. Kiedy przedstawiciele obecnej lokalizacji L&M w Markham powiedzieli mi o przeprowadzce do Stouffville, powiedzieli również, że centrala szuka nowej lokalizacji w Markham - myślę, że początkowo myśleli o okolicy Hwy 7 i 404, ale teraz będzie to lokalizacja w Richmond Hill.

#32 · (Edited)
Zgadzam się, że pisanie było w pewnym sensie przesądzone ze względu na szalone obniżki cen w zeszłym roku (niektóre obniżki sięgały nawet 50%+) i nagły brak zwrotów, na które ludzie zwracali uwagę na tym forum. Nie spodziewałem się jednak, że skończy się to tak nagle.

Smutny dzień, chodzę tam od lat. Zawsze było fajnie wpaść i kupić kilka rzeczy.

#34 ·
Tak, L&M Bloor to około 15 minut jazdy od miejsca, w którym mieszkam, gdyby nie było korków. Ale jazda tam to taka kupa zatorów drogowych z powodu ścieżek rowerowych, kawiarni w rynsztoku i ćpunów srających na ulicach, że łatwiej jest wjechać na autostradę i pojechać do Cosmo. Myślałem o pójściu dzisiaj do LM Bloor, żeby sprawdzić Bassman Tone Master, ale do diabła z nimi.